03 November 2010

ελεγχόμενες εκρήξεις

Σκούριερ τα πράγματα: ο ταχυτρόμος χτυπάει πολύ περισσότερες από δύο φορές. Πακέτο...

Δεν μπορώ να αποφασίσω αν το θέμα είναι πολύ σοβαρό ή πολύ γελοίο. Το θέμα είναι ότι, με τούτα και με κείνα, ζούμε τη δική μας 11η Σεπτεμβρίου, τηρούμενων των αναλογιών και σε πολύ μικρότερη κλίμακα βέβαια. Ως κάτοικος Παγκρατίου, που μάλιστα
μένει δίπλα στα σημεία τζι(ζ) (Αστυδάμαντος, Μερκούρη, Ριζάρη), ομολογώ ότι απολαμβάνω τα 15 λεπτά διασημότητας της γειτονιάς μου. Δεν είναι λίγο πράγμα να διαβάζεις στην εφημερίδα δηλώσεις του μανάβη σου και να βλέπεις χαρακτηριστικές τοπικές φάτσες· με κάτι τέτοια προάγεται η αίσθηση του ανήκειν και δυναμώνουν οι δεσμοί της κοινότητας.

Πάντως, αν σας έρθει κάποιο δέμα με αποστολέα τον Πάγκαλο, καλού-κακού δώστε το στην πεθερά σας.

4 comments:

  1. μια που δεν έχω πεθερά,
    να το στείλω πίσω στον αποστολέα;

    ReplyDelete
  2. Πάντως οι μεταφραστές έχουν άχτι τους Γερμανούς (και οι τρομοκράτες μια δόση χιούμορ):

    "Αμέσως μετά, στην οδό Ριζάρη στο Παγκράτι, εξουδετερώθηκε, με ελεγχόμενη έκρηξη, παγιδευμένο πακέτο που βρέθηκε έξω από ταχυδρομική εταιρεία. Στο πακέτο στην πρεσβεία της Γερμανίας φερόμενος αποστολέας ήταν το Ευρωπαϊκό Kέντρο Μετάφρασης/Λογετεχνίας και Επιστήμης του ανθρώπου - Ελένη Ζέρβα και παραλήπτης ο Dr. Roland Wegener".

    ReplyDelete
  3. Διόρθωση: δεν είσαι απλά κάτοικος Παγκρατίου. Είσαι ο κόμης του Παγκρατίου, πρώην Τερψιθέας... έχε το νου σου λοιπόν...!!!

    ReplyDelete
  4. melen, θα έχεις δει ίσως τους φακέλους από υπηρεσίες ή εταιρείες που έχουν πάνω μια σειρά πιθανών λόγων μη παράδοσης του γράμματος («απεβίωσε», «άλλαξε διεύθυνση», «άγνωστος παραλήπτης» κλπ.), ώστε να τσεκάρει ο ταχυδρόμος το αντίστοιχο τετραγωνάκι. Μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιήσεις την επιλογή «απαράδεκτο», την οποία βρίσκω υπέροχη γενικώς.

    Αγαπητό πσηφίον, κόντεψα να πέσω από την καρέκλα! Έχει ένα χιούμορ η πουτάνα η ζωή ώρες-ώρες... Δες και δηλώσεις της Ζέρβα στο Βήμα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=364799&dt=04/11/2010. (Συν τοις άλλοις, δικαιώνεται ο Θεοδωρόπουλος, που είχε φαγωθεί να το κλείσει το ρημάδι. :p)

    Armenakia, μήπως με περνάτε για άλλον; Καταρχήν εγώ είμαι σκύλος.

    ReplyDelete