18 November 2010

it's my party (and i'll try if i want to)

Φτιάξε κι εσύ ένα κόμμα, μπορείς. Έχουμε και λέμε:

Οι Κουβέλης & σία έφυγαν από την Κουμουνδούρου και μετακόμισαν σε ΔΗ.ΑΡΙ για να τους έρχεται πιο φτηνά.
Ο Αλαβάνος πολύ θα ήθελε να κάνει κόμμα κι αυτός, αλλά με τα ψίχουλα που πήρε στην περιφέρεια Αττικής μάλλον για τελεία το πάει.
Ο Δημαράς ψήνεται, αλλά πρώτα λέει θα αφουγκραστεί τον κόσμο (και την Ντόρα, λένε οι κακές γλώσσες).
Η Ντόρα θα ιδρύσει το δικό της κόμμα την Κυριακή στο Μπάντμιντον (να θυμηθώ να πάρω το κοστούμι από το καθαριστήριο) εν πορδαίς και οργάνοις. Φήμες ότι το βασικό σύνθημα του κόμματος θα είναι «Κάτω η οικογενειοκρατία» ελέγχονται ως ανακριβείς και κακοήθεις.
Τέλος, ο Μίκης Θεοδωράκης ιδρύει κίνημα πολιτών (αν και αρχικά είχε πει ότι θα το ιδρύσει μόνο αν ο Παπανδρέου προχωρήσει σε εθνικές εκλογές). Αυτός πάντως δικαιολογείται γιατί έχει το ακαταλόγιστο (
όχι λόγω γηρατειών, αλλά εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον).

Σ' αυτόν τον τόπο, άμα πετάξεις μια πέτρα ή σκύλο θα πετύχεις ή πρόεδρο. Σας το λέει ένας σκύλος, που έχει διατελέσει και πρόεδρος (αλλά όχι κομματόσκυλο)...

17 comments:

  1. Εγώ προσωπικά τίποτα, μη σε μπερδεύει το πρώτο πρόσωπο.
    (γαμώτο, και νόμιζα ότι είναι πετυχημένος τίτλος)

    ReplyDelete
  2. Immortalité19/11/10 14:20

    Άμα ανέβω στο Παγκράτι, θ' αρχίσω να πετάω πέτρες. Και σκύλος και πρόεδρος που θα πάει, θα σε πετύχω :P

    ReplyDelete
  3. Μια χαρά είναι ο τίτλος, εγώ είμαι λίγο περιορισμένης ευθύνης και σκέφτηκα ότι σίγουρα θα υπάρχει κάτι που δεν το πιάνω. Προσωπικά θα το είχα αφήσει cry, μιας κι η ελληνική πολιτική (σκηνή) είναι για κλάματα.

    Ιμμόρ, χε χε.

    ReplyDelete
  4. Όσο και ν'αφουγκρασθεί ο Δημαράς δεν πρόκειται τίποτε να καταλάβει, αφού είχε μεσάνυχτα με ποιον αρχηγό κατέβηκε στις εκλογές του 2009, απ' ό,τι λέει τουλάχιστον, όσο για τον άλλο ε! δε χρειαζόταν να έρθει το γήρας.Θυμάμαι σε μπαλκόνι προεκλογικό πιασμένους χέρι χέρι Κύρκο-Παπαθεμελή-Μαγκάκη. Ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες? Ποιος? m..

    ReplyDelete
  5. Ιμ(μ)όρ (τελικά πόσα μ θέλεις;), στην αρχική βερσιόν του ποστ ο τίτλος ήταν Λιθοβολισμοί, με καταληκτική φράση «Ελπίζω να ξέρετε καλό σημάδι». Λες και το 'ξερα... Άλλαξα γνώμη όμως γιατί μου φαινόταν πολύ εξτρίμ. (Θα μου πεις ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, αν και ο μόνος χλωρός στους προαναφερθέντες partyζάνους μού φαίνεται ο Κουβέλης, μέχρις αποδείξεως του εναντίου.)

    Απροπό, θα γνωρίζεις φαντάζομαι ότι ο τσαμπουκαλής Μπουνιουέλ πήγε στην πρώτη προβολή του Ανδαλουσιανού σκύλου με τις τσέπες γεμάτες πέτρες, βέβαιος ότι θα εξαγριωθούν οι θεατές (και πολύ ξενέρωσε μετά με την αποδοχή και το σουξέ της ταινίας). True story, τα λέει ο ίδιος στην Τελευταία πνοή.

    ReplyDelete
  6. Πσηφίο, πλάκα έχει που γράφεις «περιορισμένης ευθύνης»: μου είχε κολλήσει (αν και είχα πολύ καιρό να το ακούσω) τις προάλλες που ήμουν στην εφορευτική, με αφορμή έναν εκλογικό αντιπρόσωπο, πολύ καλό παιδί κατά τ' άλλα (και από σπόντα γνωστός μου). :)
    Αν δεν κάνω λάθος, η πατρότης της έκφρασης ανήκει στον Λαζόπουλο, ή τέλος πάντων αυτός την έκανε μέινστριμ, n' est-ce pas;

    ReplyDelete
  7. Δεν ξέρω, εγώ τη θυμάμαι από το σχολείο.

    ReplyDelete
  8. Ανώνυμε (και λοιποί), υπάρχει και η θλιβερή συνέντευξη που έδωσε ο Δημαράς στο Κόκκινο στις 29/10: 14 λεπτά σουρρεαλισμού (10:00-24:30). Ειδικά από το 21:30 και μετά, ειλικρινά αμφιβάλλω για την ψυχική και πνευματική ισορροπία του. Μιλάω εντελώς σοβαρά.
    Btw, στο λινκ που έδωσα o Δημαράς λέει ότι θα αποσυρθεί στο μοναστήρι «του» στην Άνδρο για να σκεφτεί, ενώ η Ντόρα τσιτάρει την Ασκητική. Το πνεύμα στην εξουσία...

    Εκτός από τον Μίκη, και ο Σαββόπουλος έχει διαπρέψει στην μπουρδολογία και τις ιδεολογικές κωλοτούμπες. Είναι ίδιον των μεγάλων μουσικών φαίνεται.
    Τον Σαββόπουλο μού τον έφερε στο μυαλό όχι μόνο ο Μίκης αλλά και η τριπλέτα Κύρκος-Παπαθεμελής-Μαγκάκης που αναφέρεις. Ο Γιάννης Χάρης τα λέει πολύ ωραία για την ανατριχιαστική συνύπαρξη Σαββόπουλου-Ζουράρι-Λυκουρέζου επί σκηνής (τότε που βγήκε το Καλομοιράκι από την τούρτα ντε).

    ReplyDelete
  9. Immortalité20/11/10 18:47

    Οσα μ θες. Να υποθέσω ότι αφού ρωτάς εμένα, έχεις ρωτήσει και το *ηφίο και σου είπε ότι προτιμά το Πσηφίο απ΄το Ψηφίο;

    ReplyDelete
  10. Ιμμμόρ, η πσηφιακή σιωπή εκλαμβάνεται ως αποδοχή. Άσε που το psifio είναι καλόβολο εκ φύσεως και βολεύεται σε όποια εξίσωση το βάλεις.
    (κυριακάτικες ανοησίες, μη δίνετε σημασία)

    ReplyDelete
  11. Immortalité21/11/10 18:38

    Je vois que tu es provocateur par définition (στα τρια μι πάει αυτό) ;)
    Ότι είναι καλόβολο το κατάλαβα διότι εμένα (που καλόβολη δε με λες) θα μου είχε βγει το μάτι... :)

    ReplyDelete
  12. Par définition, εκ φύσεως, καθ' έξιν και ad nauseam...

    ReplyDelete
  13. Αφήστε που λίγο μεταγλωσσολογικό χιούμορ είναι πάντα ευπρόσδεκτο. :)

    ReplyDelete
  14. Γλοσολάγνι όλλου του κώσμου ενοθήται!

    ReplyDelete
  15. Τς τς τς, ανορθόγραφος. Του κώζμου γράφει ο κόσμος. :)

    ReplyDelete
  16. Immortalité22/11/10 20:23

    Par définition, εκ φύσεως, καθ' έξιν και ad nauseam... Και να μην το παραδεχόσουν, δεν κρύβεται με τίποτα :p

    Πλάκα έχετε πάντως :)

    ReplyDelete